Srijeda, 29 Novembra

VUČIĆ NAKON DODELE UGOVORA ODGOVARA NA PITANJA NOVINARA: “Kriza se u Srbiji još uvek ne oseća” (FOTO/VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Vučić je danas uručio ugovore o zaposlenju najuspešnijim diplomcima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Ceremonija uručenja ugovora organizovala se u Palati Srbija, sa početkom u 12 časova, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučić odgovorio na pitanja novinara

Predsednik Srbije je nakon ceremonije dodeljivanja ugovora o zaposlenju mladim lekarima odgovarao na pitanja novinara. Predsednik je odgovorio i na pitanje da li će ići u Brisel.

– Želim da se konsultujem sa Vladom, ali i ljudima iz Otvorenog Balkana, pa da donesem odluku da li ćemo ići u Brisel i kakav ćemo stav zauzeti – odgovorio je Vučić.

On je dodao i da je situacija sa gasom nepovoljnija iz dana u dan, ali na sreću, u Srbiji se kriza i dalje ne oseća. 

 

Aleksandar Vučić

Foto: Printscreen

– Sa gasom je sve nepovoljnija cena iz dana u dan. Ugalj je najskuplji ikada, stzruja takođe, sve ide u lošem smeru i kao da se pravi neka vrsta savršene oluje. Kada ja ovako nešto kažem, to ne znači da se ja povlačim, to znači da radimo za nijansu više od drugih. Zasad se kriza ne oseća i ako uspemo fiskalno i finansijski sve da izdržimo, pokazali bismo ljudima da možemo veliko povećanje plata da napravimo. To bi značilo da smo finansije očvrsli. Krenućemo u suret problemima i da ih pobedimo – rekao je predsednik.

On je dodao i da će na sve napade iz BiH odgovoriti podrškom.

– Podrška našem narodu u Republici Srpskoj je moj odgovor na sve napade koji dolaze iz BiH – rekao je Vučić.

Vučić je odgovarajući na pitanja rekao i da je dokazano da je bilo prisluškivanja.

– Nadležni organi su ustanovili da je bilo prisluškivanja, više od 1600 puta. Verujem da će nadležni organi ustanoviti sve ostalo. To je njihov posao i tu nema filozofije – objasnio je on.

– Ne mogu ja da govorim Tužilaštvu šta da rade. Policija će uraditi ono što naloži Tužilaštvo. To je njihov posao. Pogledao sam dva puta sve što je Hrkalović rekla. Imao bih da postavim pitanja, ali ostavljam to nadležnim organima. Ono u šta sam siguran je da im ja nisam ništa nažao učinio. Pomisao da možete da prisluškujete šefa države… šta još posle toga ima. Ja sam vas prvi put obavestio o tome jer sam dobio informacije iz policije. Ja sad moram da se bavim Briselom. Od trenutka kad je podržala mene, ona od jedne fine šarmantne dame postaje državni neprijatelj – rekao je predsednik.

Govorio je i o nastavljenim napadima na njegovog sina Danila i o sankcijama Rusiji, kao i o budućem gradonačelniku:

 

Aleksandar Vučić

Foto: Printscreen

– Samo obratite pažnju šta su sve pisali, mpžda su i pogodili, ali pogledajte kako su obmanjivali javnost i pogledajte da li su to radili.  Što se tiče mog sina, odvratno je da govorim o tome. To je onaj dečak o kome ste pisali da je menadžer Vlahovića. I baš vas briga što lažete. Sve je dozvoljeno ako se neko preziva Vučić  – naveo je predsednik.

Na treće pitanje o sankcijama i oduzimanju jahti rekao je da se izgleda sviđa nekome da radi to.

– Mogli smo pred izbore da govorimo da nećemo uvesti sankcije, ja to nisam govorio. Potpuna inverzija svega, stvarnosti. Ne mislim da su bilo kome važni. Imaju svoje kafane, neka pojedu, popiju… još nemamo mroe, ne trebaju nam jahte. Treba nam da prezimimo – rekao je.

Na pitanje da li ga zabrinjava činjenica da počinje poplava specijalnih predstavnika za Otvoreni Balkan i da li očekuje da se neko pridruži sa Zapada i šta očekuje od dijaloga u Briselu rekao je da očekuje da će sve biti u redu.

– Očekujem da bude u redu, jedino ako opet ne izmisle nešto. Nadam se da možemo dogovor da postignemo, barem oko elementarnih stvari. Važno je da mi razgovaramo sa predstavnicima Vlade, ali i sa zemljama ui regionu. Što je veća poplava, sve je manje validnih predloga za nas. Mnogo babaica, kilava deca. Da ne govorim ništta unapred. Vodimo svoju politiku. Najviše me zanima ono kako će u četvrtzaka da izgleda, da vidimo kako će izgeldati arhitektura Evrope i da vidimo gde je naše mesto – zaključio je presednik.

On je objasnio i čija je odgovornost sastavljanje Vlade.

– Ni u jednom trenutku nisu naišli ni na jednu nepravilnost. Razlika je bila tolika da je bilo besmisleno ponoviti izbore. Nije razlika 7.000, to je milion i 500 glasova više. Ja razumem upravni sud koji konstatuje čega nije bilo. To je proizvod svega onoga što je neko tražio, da bi vodio politiku vođenja, omalovažavanja, politika samo da ne pokradete… pa onda ko je sad kriv? Onaj ko je to tražio, ja nisam. Kao i oni iz partije, sve što su poželeli, dobili su. Odite da vidite kako teku radovi stadiona u Leskovcu, Loznici… na to sam ponosan. Nećete me pobediti, sam ću otići sa političke scene. Sad tek vide da će tako da se desi. Da sagledate ko je sve to tražio. Valjda će u četvrtak biti sve u redu. Mi ćemo poslati kontrtolore, nama to ništa ne znači. Da bude sve fer i pošteno, pa posle na Upravnom sudu. Onda sa procesom konstituisanja parlamenta idemo. Onda idemo kod mandatara, mandatar ima neko vreme da iznese predlog za sastav Vlade – zaključio je Vučić.

Obraćanje predsednika Vučića

Vučić se nakon uručivanja ugovora o zaposlenju obratio najboljim studentima i đacima.

On je između ostalog najavio da će medicinski radnici dobiti i povećanje plate.

– Poštovani ministre, dragi lekari, poštovani mladi lekari, medicinski tehničari, velika mi je čast što sam ovde sa vama. Pomalo mi para uši kad se zahvalite meni ili ministru, ali drago mi je kad se zahvalite državi. Lepo je to jer se razvija osećaj odgovornosti, jer do sada ste bili najbolji u svojoj generaciji, imali najbolji prosek, pokazali da se razlikujete i da ste dovoljno vredni i tako ćete da nastavite. Ovo što je država učinila, jer to nije podrazumevajuće da ona uradi, razlika je ogromna u odnosu na pre 6 godina. Uradili smo jednu važnu stvar, danas iumamo više novca i da nije prokletog rata situacija bi bila mnogo bolja. Imaćete povećanje plata. Da uvek budete odgovorni na svakom mestu, a ja vas molim da takvi i budete – rekao je predsednik.

Predsednik je istakao da mora da se jača zdravstveni sistem i zahvalio se svim roditeljima diplomaca koji su trpeli sve vreme studiranja.

– Uvek budite spremni da ponovo učite, da savlađujete nove prepreke, da budete ispred drugih. Ako smo mi mogli da budemo zemlja koja je imala najvišu stopu kumulativnog rasta, znači da smo se najbrže kretali, zašto ne bismo mogli i u zdravstvu? Ali ne samo u zdravstvu koji se plaća, već da to bude dostupnos vima. Hvala još jednom. Živela Srbija! – zaključio je predsednik.

Vučić uručio ugovore

12 najboljih, deset lekara i dvoje medicinskih sestara dobili su ugovora o zaposlenju kao najuspešniji diplomci medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Predsednik Vučić je svečano uručio ugovore diplomcima.

Nakon uručivanja ugovora, prva se obratila buduća doktorka Lidija Mitić.

 

Lidiija Mitić

Foto: Printscreen

– Mnogi su godinama volontirali pre nego što su se zaposlili. Kada je prva generacija 100 najboljih dobila zaposlenje, u meni se javila nada da nastavim putem kojim sam krenula. I evo, danas smo svi tu, svi zaposleni. Od danas s ponosm mogu da kažem da sam zaposlena na odeljenju kardiovaskularne hirurgije. Drage kolege, čestitatm svima na zaposlenju. Čast mi je danas što sam ovde i što sam deo Ministarstva zdravljka. Hvala Ministarstvu zdravlja i hvala Republici Srbiji – rekla je Mitić.

Nakon toga se obratio diplomac Dimitrije Popović.

– Zahvalio bih se predsedniku i ministru što su obezebdili da najbolji medicinski tehničari i lekari nađu posao – rekao je on.

Share.

About Author

Leave A Reply