Utorak, 26 Septembra

HTEO DA UĐE I NA ČAS MATEMATIKE, ALI UČITELJICA JE ODMAH REAGOVALA: Deda opisao kako je ODELJENJE SA SPISKA SMRTI preživelo masakr

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nezapamćena tragedija koja se dogodila 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ostavila je velike posledice na roditelje i đake u školama. Đak sedmog razreda (13) ubio je osmoro svojih vršnjaka i čuvara škole, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu istorije.

Osumnjičeni dečak (13), kako je pokazala istraga, detaljno je isplanirao ovaj masakr, imao je nacrtanu šemu škole, kao i spisak sa imenima svojih drugova za odstrel. Na spsiku za odstrel su mu, pored devojčica i dečaka iz njegovog odeljenja 7/2, bila i deca iz drugih odeljenja.

Jedan deka je za Kurir ispričao kako je njegova unuka, koja je u trenutku pucnjave u školi imala čas matematike u učionici pored one u kojoj je maloletnik počinio pokolj, uspela da se spase.

Moja unuka je bila u odeljenju 6/4 u učionici pored one u kojoj se održavao čas istorije. I njeno odeljenje je zapisano na onom papiru, na kom je dečak pravio plan za zločin. Hteo je i njih da poubija – priča nam ovaj deda i dodaje:

 

– Čuli su pucnjavu, a nastavnica matematike koja im je držala čas je odmah shvatila šta se dešava. Odregaovala je trezveno, sabrano, snašla se u trenutku i zaključala vrata učionice.

 

Kako dalje dodaje, matematičarka se trudila da ne uspaniči decu.

 

– Rekla je đacima koji su bili do vrata da se pomere do zida, i da se sakriju ispod klupa, te da ne izlaze dok se ne smiri situacija. Odgovornost koju su nastavnici u tim momentima imali je nezamisliva. Imali su dužnost da zaštite punu učionicu dece. Ja sam im zahvalan, ova nastavncia je za mene heroj! – rekao je naš sagovornik i dodao:

Unuka mi je rekla i da se čulo kao da neko lupa u metal, a zapravo je on stiskao kvaku od njihove učionice, pokušavajući da uđe. Nekoliko puta je pokušao da otvori vrata, međutim nije uspeo. Ta nastavnica je spasila mnogo života, treba u tim situacijama znati ostati priseban i odreagovati kako treba – još jednom dodaje deda učenice OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Podsetimo, tragedija se dogodila u sredu u 8:30 časova u školi na Vračaru u centru Beograda. Nakon pucnjave, maloletnik koji je izvršio masovno ubistvo, sam je pozvao policiju koja je došla i uhapsila ga na licu mesta. Nije pružao otpor, spustio je oružje i čekao da mu stave lisice.

 

Njemu su rezultati toksikoloških analiza pokazali da nije bio pozitivan na narkotike ili alkohol,a on se od nalazi na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu, u posebnom dečijem odeljenju.

Share.

About Author

Leave A Reply